Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, όλοι οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν στις 10/3/2023 την ταινία «Ίσως, Αύριο!» (Δανέζικη- Σουηδική παραγωγή 2010) στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η ταινία αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη λεπτότητα και σοβαρότητα, τη φιλία των παιδιών, τις σχέσεις των γονιών, την ενδοσχολική βία, την εκδίκηση αλλά και την αυταπάρνηση σε ένα δεμένο σενάριο που κράτησε συνεχές το ενδιαφέρον των μαθητών. Η ταινία ανέδειξε σημαντικά ζητήματα όπως τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία σε δυο εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς. Μέσα από τις ακραίες πολιτισμικές αντιθέσεις , αναδείχθηκαν κοινά θετικά μηνύματα για τις καταστροφικές συνέπειες της βίας, της αυτοδικίας, της εκδικητικότητας για το θύμα αλλά και το θύτη. Επίσης η ταινία φανερώνει τη σημαντικότητα της οικογένειας στις δύσκολες στιγμές του παιδιού, όταν καλείται να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις στον περίγυρο του.

Οι μαθητές βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα την ταινία, κάποιοι ταυτίστηκαν με γεγονότα που αφορούσαν κυρίως τον σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. Υπήρξε κλίμα συγκίνησης αλλά και ευχαρίστησης για τη θετική έκβαση στο τέλος της  ταινίας και έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις κυρίως για τις επικίνδυνες συνέπειες της βίας και της αυτοδικίας, ενώ τονίστηκε έντονα από αυτούς ο ρόλος της οικογένειας στην αποφυγή περιστατικών βίας.

Ταινια bullying 1

Σχετικές δημοσιεύσεις